Blog

Budete-li chtít vědět, jaké příslušenství osobních vozidel se zajišťuje nejčastěji, nejsou to ani mlhovky, ani přídavná reproduktorová soustava, ale tažné zařízení. Zde jednoznačně vítězí praktičnost vzhledem k tomu, že jde o univerzální prostředek pro převážení nákladu a samozřejmě i přepravu živých zvířat nebo karavanů na dovolenou.

kolo u rybníka

Největší objem zapřahaných přívěsných vozidel padá na vrub přívěsným vozíkům, bez plachty nebo s plachtou, s nástavci pro převážení stavebnin (prkna, latě, skleněné tabule), případně pro převoz laminátových a polyetylenových lodí. S vozíkem snadno přestěhujete nábytek, koberce i domácí spotřebiče a v současné době zvýšeného zájmu o cyklistiku se „koule za autem“ může hodit i pro převážení jízdních kol.

Nejjednodušší způsob, jak kola dopravit, kam je třeba – je celá řada důvodů, proč se rozhodnout právě pro tento způsob, a proč jej upřednostnit před nosičem na střeše nebo na zadních sklopných dveřích. Především se velice snadno jak držák, tak i samotné bicykly připevňují. Zvládne to i žena, není to ani technicky, ani fyzicky obtížný úkol. Kola se přepravují nízko nad zemí, nezvedají se do výšky, jako u střešních konstrukcí, a pohodlně se vyskládají i čtyři vedle sebe.

zasněžené kolo

Jízdní vlastnosti – jsou velmi dobrým důvodem, proč se raději vyhnout střešním nosníkům. Zvýšené těžiště a opěrný bod pro poryvy větru mohou značně ztížit jízdu nejen začínajícímu nezkušenému řidiči, což přispěje k větší únavě a celkové jízdní nepohodě. Zároveň se tím zvyšuje spotřeba paliva. Pro jízdu na delší vzdálenosti není tento způsob příliš vhodný.

Přístup do kufru a snazší parkování – v první řadě nemusíte dbát na výšku vozidla a bezpečně zaparkujete v garáži i ve všech typech parkovacích prostor. Kola na střeše také mohou způsobit problém při průjezdu pod železničními mosty, v tunelech apod. Držák na tažné zařízení je sklopný a snadno otevřete kufr, takže jeho skladovací kapacitu můžete plně využít.