Blog


V době covidové karantény se spousta z nás pustila do zvelebování domova. Co také dělat během karantény, kdy je všechno zavřené? Spousta domácností se pustila do rekonstrukce kuchyně svépomocí, nebo za pomocí odborníků. Jak si jednoduše zvelebit kuchyni sám svépomocí? Není to tak těžké jak se zdá.

kuchyně

1. Tapeta

Nejjednodušší způsob jak upravit kuchyňskou linku svépomocí je univerzální tapeta určená na renovaci nábytku. Tapety koupíte v různých dekorech, barvách i designech. Její aplikace není nijak složitá, jednoduše kuchyňskou linku pořádně vyčistíte, odmastíte a tapetu nalepíte. Je ale i důležité tapetu správně přeměřit, ať zbytečně nemáte špatné díly.

2. Nátěr

Pokud se chcete pustit do složitější rekonstrukce kuchyňské linky, pak ji můžete obrousit a natřít novým nátěrem, který se vám bude líbit. Na barvách určitě nešetřete, je třeba aby byly dostatečně kvalitní, vodě-odolné, omyvatelné a hlavně krásné. Takový nový nátěr na skříň vám kuchyni komplet rozzáří, mnohdy stačí i nová vrstva průhledného laku.

kuchyně okno

3. Drobné doplňky

Drobné doplňky, jako jsou košíky, věšáčky, květinové doplňky či třeba krásný květináč na bylinky dokáže kuchyni jednoduše rychle rozzářit a promění ji během minutky. Jakmile máte linku upravenou, a chybí vám už jen zútulnění kuchyně, pak se jednoduše pusťte do prohledávání webů s domácími potřebami a za chvíli budete mít naprosto jasno.

Pokud chcete složitější rekonstrukci, jako jsou výměny podlahy, obklady kuchyně či třeba elektroinstalace, pak si určitě sežeňte na práci odborníka, který vám s daným problémem pomůže. Třeba pískovec jako obklad je poměrně náročný pro instalaci ale kuchyni krásně rozzáří. Navíc pokud jej zkombinujete barvou skříněk, pak bude vaše kuchyně nadčasová a originální. Stejně tak dřevěné obložení je krásné, avšak poměrně hodně náročné na údržbu.