Blog


Vypůjčit si dodávku z půjčovny dodávek Praha na cestování je docela běžný jev. Dá se takto prožít týden i mimo civilizaci, nezávisle na ubytovacích kapacitách penzionů a hotelů. Stanování na odlehlých místech není nebezpečné, spíše naopak, neohrozí vás tu ani medvěd, vlk nebo rys, a zároveň pocítíte úlevu od civilizačních vlivů, které jsou pro nás mnohdy větším úskalím, než „přírodní divočina“.

Mariánské Lázně

Plaská pahorkatina a Tepelská vrchovina – dva pojmy poměrně nenápadných, přesto velmi podmanivých pohoří na západě Česka. Jestliže toužíte vydat se někam, kde nepotkáte moc lidí, kde budete mít dostatek klidu načerpat sílu a čelit dnešnímu chaotickému životu ve stresu, tak tohle je to pravé místo.

Tepelská vrchovina souvisí s říčkou Teplá, místa jako je Toužim, Bečov nad Teplou, Krásné Údolí navazují na oblast západočeských lázní, zejména Konstantinových Lázní a Mariánských Lázní. Do těchto míst se můžete vydat s vypůjčenou dodávkou, vyplatí se jet ve více lidech, aby se snížily náklady na pronájem, a lze samozřejmě využít samotného vozidla i pro přespání a kempování pod stanem. Koncipovat dovolenou jako poznávací zájezdy je jednou z možností, jak prožít báječné dobrodružství, a v západních Čechách to možné je.

západočeské lázně

Putování podél Střely – výhodou pronájmu vozidla je, že jste všichni soustředěni pod kapotou, a jste pohromadě. Takto se lépe cestuje, na nikoho se nemusí čekat a program si přizpůsobíte vždy podle situace. Zkuste třeba trasu od přehrady Žlutice na říčce Střele směrem k obci Chyše, k osadám Čichořice, Jablonná, Rabštejn nad Střelou, Mladotice, až k městečku Plasy. Pokračovat můžete i podél Berounky, např. ke Skryjským jezírkům, anebo se vrátit přes Kaznějov a Stříbro k Tachovu, a k pohoří Český les.

Český les – Tachovsko a horní toky Mže a Radbuzy jsou jedny z nejkrásnějších českých přírodních úkazů a doporučí vám je každý, kdo miluje pobyt mimo civilizaci. Chcete-li načerpat mnoho přírodní energie z lesů a luk, tak byste mohli směřovat právě sem.